Зростання і вага дитини в 6 місяців - варіанти норми

Для будь-якої дитини показники зростання і ваги - важливий індикатор стану здоров'я, саме тому рекомендується уважно за ними стежити Для будь-якої дитини показники зростання і ваги - важливий індикатор стану здоров'я, саме тому рекомендується уважно за ними стежити. Однак багато батьків заспокоюються через три-чотири місяці, бачачи, що малюк розвивається нормально, і перестають його вимірювати. Це може спричинити проблеми, так як в період з п'яти місяців вводиться додаткове харчування, і щоб бути впевненим, що дитина отримує достатню кількість їжі, необхідно продовжувати його зважувати.

Як правило, бажаючи дізнатися, яким повинен бути вага і зріст дитини в 6 місяців, батьки орієнтуються на середні показники, які вводять їх в оману і викликають непотрібні переживання. Адже у кожної дитини свої темпи розвитку, і мало у кого вони точно відповідають усередненим показникам.

Щоб не будувати безпідставні припущення і точно з'ясувати, чи вкладається фізичний розвиток вашого малюка в норму, краще скористатися перцентільнимі графіками. Вони являють собою допустимий розкид показників зросту і ваги дитини в різному віці. Важливо, щоб вимірюваний параметр потрапляв в «білий коридор», обмежений двома крайніми лініями. Для шестимісячного віку ці значення становлять: для хлопчиків, зростання - 64 - 68,5 см; вага - 6,9 - 8,5 кг. Для дівчаток ці показники трохи нижче, зростання - від 63 до 67,5 см, вага - від 6,5 до 8 кг.

Для дівчаток ці показники трохи нижче, зростання - від 63 до 67,5 см, вага - від 6,5 до 8 кг

В цілому, за шостий місяць життя маленький чоловічок набирає приблизно 650 г ваги, і виростає на 2 см. Нагадаємо, це середні показники, і невелика відмінність від них не означає ніякої небезпеки для здоров'я.

Важливо розуміти, що вага і зріст дитини в 6 місяців - важливі параметри і самі по собі, але справжню картину розвитку вони дадуть тільки в динаміці. Якщо крива зростання вашого малюка в основному не виходить за межі перцентільних ліній, незначне відхилення в якомусь одному місяці не вважається патологією.

Крім того, дуже важливим показником є ​​порівняння графіків зростання і ваги малюка - вони повинні бути співставні. Якщо крива зростання дитини розташовується біля нижньої межі перцентільного коридору, а крива ваги - у верхній, це привід занепокоїтися, незважаючи на те, що всі параметри знаходяться в допустимих межах. В такому випадку не завадить звернутися до лікаря, щоб дізнатися, які помилки ви допускаєте в годуванні малюка. Те ж саме відноситься до випадку протилежного, до недостатнього вазі для високого зросту. Якщо ж розкид між кривими зростання та ваги невеликий, то хвилюватися немає причин.

Читайте також:

Новости