Журнал реєстрації інструктажу з пожежної безпеки

  1. заповнення журналу
  2. види інструктажів
  3. Що потрібно знати

Про основні дії щодо запобігання або попередження загоряння повинні бути інформовані співробітники будь-якого підприємства. Для цього відповідальними особами або працівниками МНС проводиться відповідний інструктаж. Ознайомлення необхідно для освоєння інформації щодо забезпечення колективної безпеки в робочий час. Співробітники, які не пройшли такий інструктаж, не можуть бути допущені до виконання своїх обов'язків.

По ходу ознайомлення кожен співробітник отримує інформацію про технічні процедурах під час роботи виробництва, знайомиться з технікою і обладнанням, а також засобами для запобігання займання. Кожен етап інструктажу з вимогами безпеки проводиться з супутньою реєстрацією в журналі.

заповнення журналу

Журнал інструктажу - документ, який заповнюється відповідно до встановленої форми Журнал інструктажу - документ, який заповнюється відповідно до встановленої форми. Тут наводяться інструкції з пожежної безпеки. За ведення журналу відповідає певна особа з відповідним рівнем кваліфікації в даній області.

Уповноважений співробітник повинен знати правила оформлення записів. Звіти по проведенню навчання заповнюються в книзі з пронумерованими сторінками формату А4. Такий журнал скріплюється опечатаній шнурівкою. Друк повинна бути завірена підписом відповідальної особи або керівниками організації.

Кожен роботодавець підтверджує виконання всіх правил пожежної безпеки за допомогою ведення звітності в журналі. Їх кількість буде завжди залежати від чисельності співробітників установи. Якщо на підприємстві числиться кілька підрозділів, журнал пожежної безпеки повинен знаходитися в кожному з них.

види інструктажів

Для впровадження на підприємстві цієї документації необхідно прочитати Наказ № 645 від 12 грудня 2007 року. Журнал інструктажу заповнюється відповідно до нього.

Ознайомлення повинно проводитися регулярно для того, щоб працівники прийняли до уваги існуючі вимоги, а також ознайомилися з необхідними діями на випадок загоряння.

Проводити інструктаж може тільки співробітник, який засвоїв сорокагодинний технічний мінімум. Можливість ознайомлення з заходами безпеки обмежена за термінами.

Розрізняють декілька видів інструктажу:

  • вступний інструктаж проводиться під час прийому нових співробітників. Відповідальні інструктора однаково подають інформацію робочим з різних областей;
  • первинний інструктаж проходять переведені з іншого підрозділу або недавно оформлені працівники. Інформацію доводить відповідальна особа на конкретному робочому місці, де співробітник буде займатися своєю професійною діяльністю;
  • цільовий інструктаж необхідний співробітникам, які тимчасово не займалися виконанням своїх обов'язків. Навчання проводиться для тих, хто приїхав на екскурсію в конкретний заклад;
  • повторний інструктаж потрібен для закріплення засвоєної інформації щодо запобігання загоряння. Проводиться раз на чотири роки відповідальним співробітником для працівників окремих підрозділів;
  • позаплановий інструктаж проводиться відповідальною особою для того, щоб співробітники організації ознайомилися з нововведеннями, пов'язаними з пожежною безпекою, в офіційних документах. Кожен працівник, переведений в інший підрозділ, повинен ознайомитися зі своїми новими обов'язками, а також протипожежними заходами безпеки. Всі нові співробітники вивчають технологічний процес, а також методики його контролювання.

Проведення кожного інструктажу повинно відзначатися в журналі. Якщо специфіка роботи співробітника буде змінюватися, потрібно повторне ознайомлення з правилами безпеки. Порядок проведення навчання встановлюється керівництвом установи.

Реєстрація поінформованих співробітників проводиться для того, щоб керівництво мало можливість контролювати отримання інформації та у своєму розпорядженні дані про кожного працівника.

Що потрібно знати

Кожен співробітник вивчає інформацію про умови протипожежної безпеки. Всі повинні бути інформовані про методи застосування спеціального обладнання. Всі об'єкти на території організації окремо класифікуються за рівнем вибухонебезпечності.

Основні принципи правильного зберігання горючих речовин на підприємстві повинні бути відомі кожному. Дії для забезпечення безпеки роботи на окремих об'єктах обов'язково уточнюються.

Інші корисні статті:

Новости