Звичка читати книги: 8 порад -Блог TAM.BY

  1. пріоритети
  2. Література в сумці
  3. Забуваємо про список
  4. відкладіть гаджети
  5. Читаємо улюблений жанр
  6. Відвідування книгарень
  7. Звичка читати в один і той же час
  8. Вибирайте оптимальну швидкість

Звичка читати книги без сумніву корисна звичка, яка емоційно підживлює організм, дарує нову інформацію, справжню духовну їжу. Навчитися регулярного читання - бажання багатьох, адже книга не завжди цікава, хоч і корисна. Зробити це досить просто, якщо скористатися кількома рекомендаціями. Пропонуємо поради, які допоможуть перетворити читання в захоплюючу і систематичне заняття.

пріоритети

пріоритети

Визначтеся з мотивацією. Бажання читати, тому що так роблять знайомі, не принесе результату. Для отримання задоволення розберіться з власними цілями. Для людей, що пишуть читання - прекрасний спосіб навчитися правильному викладу думок, набиратися символізму, корисних синонімів. Регулярне проведення часу за книгами активізує когнітивні можливості, сприяє розширенню кругозору, розвитку логіки, мотивує розвиток фантазії, емоційного інтелекту. Література допоможе розвитку ораторських навичок, дозволить грамотно висловлювати власні думки.

Література в сумці

Література в сумці

Звичка читати книги стане автоматичної, якщо твір завжди буде під рукою. Купуйте компактні видання, які легко помістяться в сумку. Поїздки на метро, ​​автобусах, трамваях, знаходження в черзі - час, що підходить для читання. Також користуються гаджетами: електронні книги, планшети, смартфони дозволяють завантажувати зацікавило твір, щоб читати, як тільки з'являється час.

Забуваємо про список

Забуваємо про список

Іноді для стимулу до читання складають списки літератури, яку обов'язково потрібно вивчити. Цей варіант зручний не всім, тому змушувати себе не рекомендується. При вирішенні зробити список літератури, краще скористатися власними уподобаннями, вибирати книги, письменників, які зачепили. Не завжди рекомендації друзів - краще рішення.

відкладіть гаджети

відкладіть гаджети

Соціальні мережі, новинні портали, відео відволікають від читання. Читання паперових книг допоможе відволіктися від інтернету. Ставте таймери на відвідування соціальних мереж, відкладайте смартфони подалі, щоб нічого не відволікало від вивчення нової інформації.

Читаємо улюблений жанр

Читаємо улюблений жанр

Детективи, любовні романи, історичні повісті, новели - вибір жанрів різноманітний. Звичка читати книги краще спрацює з улюбленим жанром або автором, ніж з тим, що важко дається. Велике значення має подача, стиль написання. Література повинна захоплювати, занурювати в новий світ легко і зрозуміло. Книги, що наганяли нудьгу, смуток - відкладіть в сторону.

Відвідування книгарень

Відвідування книгарень

Регулярні прогулянки в книжкових магазинах спровокують покупку. Таємнича аура, яка панує в них, підштовхує до вибору того чи іншого видання. Звертайте увагу на заголовки, оформлення, шрифт, ілюстрації. «Наситившись книжкової атмосферою, придбання нового роману - справа часу. Крім того, книга - ще й відмінний подарунок, тому можна попросити у близьких зробити саме такий презент.

Звичка читати в один і той же час

Звичка читати в один і той же час

Щоб читання знайшло місце в житті, внесіть його в розпорядок дня. Визначте час, коли зможете прочитати 10-20 сторінок щодня або одну главу. Уранці під час сніданку, ввечері перед сном, в обідню перерву в якості зміни діяльності - зробивши читання частиною денного режиму, час на поглинання нових знань завжди знайдеться. І ніяких відмовок!

Вибирайте оптимальну швидкість

Вибирайте оптимальну швидкість

Читайте повільно або швидко, головне, щоб було комфортно. Не беріться за наступну книгу, поки не прочитаєте попередню. Не перетворюйте читання в обов'язковий пункт, від якого потрібно якнайшвидше позбутися. Концентруйте увагу на сюжеті, щоб був інтерес дізнатися фінал оповідання.

Звичка читати книги навчить концентрації, дозволить поглинати нові знання. Головне, відповідально підходити до цього питання, щоб навчитися систематичності. А знайти торгові центри в Мінську з книжковими відділами допоможе каталог TAM.BY .

Новости