Звідки і як з'явилися браслети Шамбала.

Завжди дуже цікаво дізнатися, звідки беруться нові віяння, модні тренди та повальні захоплення Завжди дуже цікаво дізнатися, звідки беруться нові віяння, модні тренди та повальні захоплення. Ще кілька років тому браслетах Шамбала чули лише рідкісні мандрівники в Непалі. Сьогодні про них говорять всі і всюди - в будь-якому магазині біжутерії, на будь-якому сайті можна зустріти різноманітні браслети Шамбала і сережки Шамбала. З чого ж почалося це модне нині протягом?

Отже, назва. Шамбала - це найменування міфічної країни в Тибеті, яка згадується в деяких древніх текстах. Шамбала - містичне царство, розташоване десь в древньої Азії. Згідно з міфами, цар Шамбали багато подорожував, щоб знайти духовні знання. Після того, як мусульмани в 9 столітті вторглись в Середню Азію, царство Шамбала зникло, і стало доступним лише для обраних - тих, хто чистий душею, чиї помисли кришталево. За легендою, в перекладі з давніх мов Шамбала означає єднання з богом, внутрішня гармонія зі світом.

Звичайно, це дуже і дуже красива і романтична історія. Однак, слабо віриться в те, що красиві браслети Шамбала, які заполонили світ біжутерії - привіт з міфічного королівства.

Тим більше, що існує бренд Shamballa, під яким ось уже близько двадцяти років випускаються різні прикраси. Заснували бренд два брата - Міккель і Медс Корнерал. Їм вдалося досить успішно об'єднати складно сумісні речі - традиції древньої Індії і скандинавську ювелірну культуру. Брати Корнерал приділяли значну увагу символіці культур індуїстів, північноамериканців і займалися медитативними практиками йоги.

Засновники не мають вузькоспеціального освіти і ювелірного досвіду роботи, проте, це не завадило домогтися їм серйозного успіху на ниві створення прикрас. Медс Корнерал одним з перших в світі представив колекцію ювелірних прикрас, призначених для чоловіків - до цього чоловіка в якості прикрас використовували тільки аксесуари - годинник і запонки.

Згодом колекції прикрас для чоловіків перестали шокувати широку публіку - спочатку їх почали носити епатажні модельєри і дизайнери, пізніше - співаки і музиканти, а після них прикраси для чоловіків пішли в народ.

Трохи пізніше з'явилися браслети Шамбала - після подорожі Медса в Непал він створив колекцію Зірки Шамбали, однак, свого сучасного вигляду браслети Шамбала придбали зовсім недавно. Тепер вони мають впізнаваний вигляд і строгий стиль, а виробляються з використанням дорогоцінних каменів.

Логотипом бренду, який виробляє браслети Шамбала та сережки Шамбала , Є стилізована зірка, розташована на внутрішній стороні браслета. ПО словами творців, вона необхідна для того, щоб кожна людина весь час пам'ятав, що він - унікальний, і світло його подібний до світла зірки. Тому зірка звернена завжди до шкіри власника - це знання повинно весь час бути присутнім, він повинен його відчувати.

Звичайно, в більшості своїй то, що ми бачимо в продажу - http://multimix.net.ua/category/shambala/ - це не твір бренду Shamballa, а лише стилізація його стилю - браслети Шамбала від братів Корнерал коштують від $ 5000. Однак, заданий ними модний тренд зростає і розвивається - і ось вже говорять, що самі «правильні» браслети Шамбала - з дерева, а замість шнура необхідно використовувати конопляну мотузку ... Що ж, кожна жаба хвалить своє болото - адже особлива принадність всієї ситуації навколо Шамбали полягає в тому, що ніхто не знає, де правда. Тому браслети Шамбала і сережки Шамбала залишаються чудовою прикрасою, яке люблять мільйони.

З чого ж почалося це модне нині протягом?

Новости