Звіт про рух грошових коштів 2017: бланк

  1. Актуальна редакція
  2. функції
  3. структура документа
  4. Де взяти бланк

Один з основних бухгалтерських документів в період звітної кампанії - звіт про рух грошових коштів (форма 4). Розповімо, що потрібно знати про це бланку, який порядок його формування і дамо посилання, щоб завантажити його в форматі Word.

Актуальна редакція

Актуальний за 2016 рік бланк звіту про рух грошових коштів затверджений наказом Мінфіну Росії вiд 02 липня 2010 року № 66н.

Останні зміни до форми звіту про рух грошових коштів за 2016 рік були в 2015 році. Тоді наказ Мінфіну від 06 квітня 2015 року № 57н вніс ряд коректив в кілька нормативних документів з бухобліку. Так, було скасовано обов'язок головбуха підписувати зразок звіту про рух грошових коштів. У 2017 році свій автограф з розшифровкою на цьому документі ставить тільки керівник підприємства.

Таким чином, бланк звіту про рух грошових коштів у 2017 році не містить такого реквізиту, як підпис головного бухгалтера організації. Однак у статуті може бути прописана така можливість.

функції

Розглянутий звіт акумулює в собі даних про фінансових ресурсів годі і високоліквідних фінансових вкладеннях, які можуть бути оперативно замінені на конкретну суму грошей, яка відома заздалегідь. Тобто заповнений зразок звіту про рух грошових коштів за 2016 рік розповість податківцям і іншим зацікавленим особам про економічну спроможності організації: про ті ресурси, ризик зміни вартості яких в силу їх природи невеликий.

Зрозуміло, звіт про рух грошових коштів (форма 3 або 4 - бухгалтери називають по-різному) включає не тільки гроші в класичному вигляді, але і їх аналоги. Наприклад, депозити до запитання.

Таким чином, звіт ОДДС служить і для внутрішніх цілей управління конкретним підприємством. Зауважимо, що зразок управлінського звіту про рух грошових коштів в основному не дуже відрізняється від аналогічного документа, підготовленого бухгалтерій в рамках звітної кампанії. У будь-якому випадку за основу беруть той же бланк, затверджений наказом Мінфіну Росії вiд 02 липня 2010 року № 66н.

структура документа

Виходячи з наказу Мінфіну № 66н, будь-який приклад звіту про рух грошових коштів за 2016 рік складається з 3-х сторінок (див. Малюнки нижче).

Починають формування звіту про рух грошових коштів за 2016 рік з вказівки загальних відомостей про підприємство. Потім переходять до конкретних показників. Якщо узагальнити, то це грошові потоки від:

  • поточних операцій;
  • інвестицій (в саму організацію і власні інвестиції);
  • фінансові вкладення.

У зразку заповнення звіту про рух грошових коштів за 2016 рік мають бути присутніми і всі надходження на адресу фірми, і різні платежі з її боку. У деяких графах порядок формування звіту про рух грошових коштів в 2017 році вимагає підвести сальдо.

Майте на увазі: кожен правильний приклад заповнення звіту про рух грошових коштів у 2017 році має на увазі внесення показників за 2016 рік, а також за 2015 рік. Останні беруть з минулого звіту про рух грошових коштів (ф. 4).

Якщо ваше підприємство зобов'язане в силу закону вести бухоблік, значить форма звіту про рух грошових коштів в 2017 році обов'язкове. Її здають разом з іншими ключовими бухгалтерськими звітами до податкової інспекції і місцевий Росстат (подп. 5 п. 1 ст. 23 НК РФ і ч. 2 ст. 18 Закону "Про бухучете˃).

Де взяти бланк

На нашому сайті скачати бланк звіту про рух грошових коштів за 2016 рік у традиційному форматі Exel можна по наступним посиланням .

Хоча багато бухгалтерів воліють звіт про рух грошових коштів на бланку «ворд» (Word). Завантажити його теж можна на нашому порталі за наступною прямим посиланням .

Тому, як формується звіт про рух грошових коштів у 2017 році, присвячене окреме однойменне з цим документом ПБО 23/2011. Воно прийнято наказом Мінфіну Росії вiд 02 лютого 2011 № 11н. Правда, при його застосуванні треба стежити, щоб не було суперечностей з Законом "Про бухучете˃ № 402-ФЗ, який вийшов дещо пізніше.

Також див. « Всі ПБО з бухобліку на 2017 рік: перелік ».

Незважаючи на те що даний звіт обов'язковий тільки для тих, хто в силу закону веде бухоблік, інші організації можуть за власною ініціативою скачати звіт про рух грошових коштів на бланку Word в 2017 році, заповнити його, здати і опублікувати. Такий підхід збільшує довіру до бізнесу, дозволяє розширити клієнтську базу і залучити інвесторів.

Безумовно, компанії великої і середньої руки звіту про рух грошових коштів на бланку ворд воліють заповнювати його за допомогою спеціальних бухгалтерських програм.
Також див. « Бухзвітність малого бізнесу в 2017 році ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости