Зволожувач повітря на батарею: принцип дії, керамічні моделі

  1. Для чого необхідно зволожувати повітря
  2. Переваги керамічної зволожувача і принцип дії
  3. Асортимент керамічних зволожувачів

.

Сухість повітря негативно впливає на стан всіх домочадців - у людей і тварин страждають слизові (очі, носоглотка), бронхо-легенева система, стає сухою шкіра, у рослин жовтіє листя і з'являються шкідники. Тому, щоб вирішити ці проблеми і наповнити повітря вологою, крім провітрювання приміщення, необхідно додатково використовувати зволожувач.

Тому, щоб вирішити ці проблеми і наповнити повітря вологою, крім провітрювання приміщення, необхідно додатково використовувати зволожувач

Керамічний зволожувач повітря - недорогий, але ефективний

Зволожувачі бувають різних видів і різної цінової категорії. Можна купити дорогу кліматичну станцію, а можна придбати простий, але ефективний зволожувач повітря на батарею, з кераміки.

Для чого необхідно зволожувати повітря

Відомо, що життя на землі сталася з води, вона необхідна для всіх живих організмів. Якщо не поливати рослини і квіти - вони засохнуть, багато тварин гинуть в посушливий період, і людина без води не може прожити більше п'яти діб. Вода - джерело всього живого. Для стану зволоженості слизових очей і носоглотки береться волога з навколишнього нас повітря.

Якщо є недолік вологи, то вони починають пересихати, і тому організм застосовує свої приховані резерви - утворюється слиз. Але виділення є розсадником хвороботворних бактерій. Щоб не допускати сухості повітря, необхідно підтримувати оптимальний рівень вологості в приміщенні.

З особливою ретельністю потрібно стежити за вологістю в дитячій кімнаті, так як шкіра дитини ніжна і дуже чутлива, тим більше, якщо у нього є схильність до алергії.

Щоб проводити вимірювання рівня вологості, потрібно придбати спеціальний прилад - гігрометр.

Існують показники СанПіН нормального рівня вологості в приміщенні в різні пори року. Повітря з показниками 50% - сухий, помірно вологий - з 50-75%.

Переваги керамічної зволожувача і принцип дії

Керамічний зволожувач повітря являє собою виріб з ємністю, куди наливається вода, може бути всередині з губкою.

Принцип дії такий: на радіатор поміщається ємність з водою, під впливом тепла вода випаровується, насичуючи повітря вологою. Іншими словами - це пасивний парової випарник, температура води не більше + 40-50 ° С. Зручні зволожувачі на батарею при використанні в квартирах, особливо де є маленькі діти, адже навіть, якщо дитина випадково торкнеться його, щось не обпечеться.

Але є і невеликий недолік - якщо приміщення по площі велике, то доводиться використовувати кілька зволожувачів. Але плюсів у даного вироби набагато більше.

Але плюсів у даного вироби набагато більше

Керамічний зволожувач повітря не видає звуків при роботі

Зволожувач на радіатор має чимало переваг:

  • не відтворює шуму, на відміну від ультразвукового зволожувача;
  • не вимагає витрат енергії (на відміну від приладів, які працюють від розетки або акумулятора);
  • компактний, не вимагає додаткового місця;
  • безпечний для людей і тварин;
  • можна використовувати будь-яку воду (водопровідну, зі свердловини, дистильовану);
  • доступна ціна і можливість купити в звичайному господарському магазині;
  • прилад поступово зволожує повітря, створюючи сприятливу атмосферу для людей, рослин і тварин;
  • можливість використання на будь-якому вигляді радіаторів опалення, в тому числі, електричних;
  • через різноманіття форм і колірних рішень є додатковим прикрасою інтер'єру.

Важливо знати: через жорсткості водопровідної води всередині на стінках ємності поступово утворюються відкладення.

Щоб цього не сталося - необхідно профільтрувати воду. У продажу є спеціальні керамічні фільтри. Вони прості у використанні: безпосередньо через нього вода з-під крана відразу набирається в ємність.

Асортимент керамічних зволожувачів

Керамічні зволожувачі можуть бути одного кольору з забарвленням радіатора, зливаючись з його поверхнею або контрастувати з кольором, а також можуть бути прикрашені стильним малюнком або орнаментом.

Популярність керамічних зволожувачів, на думку експертів, розподілилася наступним чином:

  1. Значну частину цієї продукції складають вироби китайських виробників. Вироби яскравих кольорів, різноманітні по виконанню (в формі кішечок, будиночків, квітів) є в магазинах в широкому асортименті. Обсяг виробів - 250-500 мл підходить для застосування в квартирах. Негативних відгуків продукція не має, проте в деяких моделях незручно наливати воду, доводиться їх знімати з радіатора, щоб наповнити. Орієнтовна вартість цих зволожувачів в межах від 300 до 600 рублів за комплект (сам виріб і підвіс).
  2. Зволожувачі з колекції Bonprix Collection. Дані вироби за ціною трохи дорожче. Обсяг варіюється від 200 до 450 мл залежно від моделі. Дизайн різноманітний, приблизна вартість становить 600-800 рублів. За якістю вироби ідентичні китайським.
  3. Окремий сегмент становить продукція російських приватних виробників. Існують гончарні майстерні, де вручну виготовляють вироби з глини і кераміки. Нескладний процес виробництва, наявність творчого задуму у майстрів і ексклюзивність товару - все це призвело до великого попиту у покупців. Знайти такі моделі можна в інтернеті. За ціною така продукція - досить бюджетна, має невеликий об'єм від 200 до 300 мл, дуже часто грає декоративну роль.
  4. Продукцію іноземних (іспанських і італійських) виробників кераміки можна рідко зустріти на прилавках наших магазинів. В основному товар іноземного виробництва можна знайти і замовити на сайтах компаній-виробників. У більшості випадків виріб представлено в єдиному екземплярі, тому ціна досить висока. А також необхідно врахувати вартість доставки.

Хоча електричні системи зволоження діють швидше і ефективніше, але вельми затратні за вартістю і споживання електроенергії, а зволожувач повітря на радіатор опалення з кераміки доступний за ціною і має декоративністю.

При додаванні в ємність різних ефірних масел (олії ​​цитрусових, ялівцю, м'яти) можна влаштувати сеанс ароматерапії, що корисно для здоров'я.

Більшість покупців, придбавши керамічний зволожувач, радять його для покупки своїм рідним і знайомим. Медики також настійно рекомендують придбати зволожувач для батареї, для використання під час опалювального сезону, коли повітря стає дуже сухим і потрібно зволоження.

Новости